Illustration av förskola

Lövlunda

Getfotsvägen 54

Farsta

Förskolan Lövlunda ingår som en av fyra i Gubbängens förskolor. Den består för närvarande av 6 avdelningar fördelade i tre byggnader på en stor fin gård i direkt anslutning till skogen.

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga

På förskolan Lövlunda arbetar vi mycket i smågrupper och utifrån olika teman och projekt där barnens inflytande och intressen ligger till grund för verksamheten. Barnen får i en trygg och inspirerande miljö utveckla sina färdigheter och idéer, prova olika aktiviteter samt fördjupa sina intressen. Pedagogerna är närvarande vuxna som finns för att trygga miljön och skapa arenor för lek, lärande och utveckling.

Vi har stora ljusa lokaler med rum för lek, skapande, utforskande och rörelse. Förskolan Lövlunda har en gård för utevistelse och i anslutning till förskolan ligger skogen.

Förskolan har en egen kock som lagar maten från grunden med stor andel ekologiska varor. Två av avdelningarna är utlokaliserade från Ängen som byggs om, de får cateringmat. Pedagogernas förhållningssätt är att barnen erbjuds smaka på maten och lära sig ta lite i taget så att mat inte kastas. Förskolan har matavfallshantering.

Barn och föräldrar möts av ett professionellt förhållningssätt och en pedagogisk lärmiljö där alla barns nyfikenhet, lust och förmåga tas tillvara. En tydlig, tillåtande och tillgänglig verksamhet där barnen är delaktiga i undervisning och lärande genom lek och lust.

Särskilt stöd och behov

Förskolan har möjlighet att vid behov få specialpedagogiskt stöd. Vi har tillgång till specialpedagoger, talpedagog och förskole- psykolog.

Förskolan är en del av den digitalisering som sker i samhället. Genom ett medvetet arbete på våra förskolor införs detta inom samtliga områden. Barnen blir producenter och medskapare och får ta del av kodning och programmering samt möta källkritik.