Lekställning på en sandlåda framför gul tegelbyggnad i tre våningar

Störtloppet

Störtloppsvägen 2

Hägersten-Liljeholmen

Störtloppet ligger i Västertorpsskolan, nära grönområden och tunnelbana. Förskolan har en egen gård med plats för lekar och bollspel. Vi har två grupper för äldre barn och två grupper för de yngsta. Välkomna att besöka oss på våra visningstider!

6,3

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

På förskolan Störtloppet tillämpar vi traditionell förskolepedagogik vilket innebär att verksamheten utgår ifrån Förskolans läroplan (LPFÖ98/16) samt den demokratiska värdegrund och övriga styrdokument som finns för förskolan. Vårt pedagogiska arbete bygger på en positiv barnsyn där pedagoger och barn utforskar och upptäcker tillsammans utifrån barnens intressen.

Verksamheten erbjuder en mångfald av kreativa uttryckssätt som exempelvis dans, musik, drama, måleri, teckning och lera. Vi använder oss av digitala hjälpmedel som lärplattor, datorer och projektorer. Barnens lärprocesser synliggörs, bearbetas och utmanas vidare genom pedagogisk dokumentation. Vi strävar efter att barnen ska bli självständiga, trygga och empatiska kamrater som respekterar olikheter och allas lika värde.

Vi värnar om ett gott samarbete med alla vårdnadshavare och lägger stor vikt vid det dagliga mötet. Vår inskolningsmetod är föräldraaktiv vilket innebär att du som vårdnadshavare deltar under ca tre hela dagar. Vi erbjuder utvecklingssamtal en gång per år samt vid behov. Föräldramöte/sammankomst sker en gång per termin liksom förskoleråd som är ett forum där förskolechef inbjuder till informationsutbyte runt verksamheten.

Innemiljön är föränderlig och utformas utifrån barnens pågående intressen och projekt. Vi skapar ”rum i rummen” där barnen kan mötas i mindre grupper med olika pedagogiska material.

Förskolan har en egen gård med konstgräs och mötesplatser för lek. Nära finns grönområden och skog som är lättillgängliga för utforskande av djur och natur.

Varierad och näringsrik mat lagas i skolans kök. Den är i hög grad ekologisk och vegetarisk mat serveras minst en gång i veckan. Matsedel finns på skolmaten.se/vastertorpsskolan Frukost och mellanmål gör vi själva där vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer.

Förskolorna i Hägersten-Liljeholmen präglas av likvärdighet. Ditt barn ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar i en pedagogisk miljö som anpassas efter barnets behov och intressen. Pedagogerna i våra förskolor är engagerade och kunniga och arbetar i kontinuerlig dialog med dig som vårdnadshavare.

Förskolans verksamhet utgår ifrån FN:s barnkonvention, Skollagen och vår egen Verksamhetsplan som grundar sig på Läroplan för förskolan(LPFÖ98/16) samt Kommunfullmäktiges mål för innevarande år. Förskolans egen Likabehandlingsplan följs upp kontinuerligt och revideras årligen.

Vår utgångspunkt är att vi ska erbjuda en stimulerande lärandemiljö där alla barns individuella förutsättningar tas tillvara och där alla barn får möjlighet att utvecklas. Alla barns nyfikenhet, lärande och intressen ska uppmuntras i en miljö som är rolig, trygg och lärorik. Miljön ska ge lust och möjlighet till kreativt skapande tillsammans med lyhörda och kunniga pedagoger.

Föräldrar ska känna sig välkomna och vara välinformerade om förskolans verksamhet. Vi lägger stor vikt vid det dagliga mötet och föräldrar är alltid välkomna att ta del av dokumentationen som finns på våra väggar. Vi skickar regelbundet ut skriftlig information om vad som pågår i barngrupperna. Övriga forum för dialog och samråd mellan förskola och hem är föräldramöten och förskoleråd. Vårt bemötande ska präglas av respekt och värme. Tillsammans ska vi skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Förskolan ingår i en enhet tillsammans med Vasan och Snöbollen. Vi stänger klockan 15.45 en dag per månad för APT. Förskolan är helt stängd två dagar per termin för utvecklingsdag. Under jul- och sommarledighet samarbetar hela enheten på en av förskolorna.

Visning

Visning av förskolan sker klockan 9.30, sista måndagen i månaden. Du bokar in dig på telefon 08-508 23 196 eller 08-508 23 197. Välkommen att besöka oss!