Utemiljö med stor altan intill ett rött tegelus i flera våningar

Kastanjens förskolor

Majstångsvägen 6

Hägersten-Liljeholmen

Kastanjens förskolor ligger i Midsommarkransen. Här finns tre förskolor under samma tak; Majstången, Ringdansen och Kransen med stora, ljusa lokaler och tre gårdar. Vi arbetar förskolevis i storarbetslag där barnen är uppdelade i mindre grupper.

5,5

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Vi ser barnen som kompetenta nyfikna och kreativa. Förskolan ska vara en lärorik plats där barnen ska ges många möjligheter till olika möten, lek, kreativt skapande, upptäckter och utmaningar. Detta ska stimulera dem till lärande och ge möjligheter till inflytande och ansvar.

Vi erbjuder en lärmiljö som är inbjudande, öppen, tydlig och anpassad efter barnens intressen och behov. Vi arbetar åldersindelat för att på bästa sätt kunna möta barnens behov. Under dagen fördelar vi oss så ofta vi kan i mindre grupper för att fördjupa relationer, lek och andra utforskande aktiviteter.

Vi arbetar med pedagogisk dokumentation för att fånga barnens lärprocesser. Vi anser att den pedagogiska dokumentationen består av tre viktiga delar: Observation, dokumentation och reflektion. Barnen bjuds också in till att delta i olika former av reflektion.

På förskolans tre gårdar finns plats för olika möten och möjlighet till lek, utforskande, rörelse och möjlighet att mötas i större sammanhang mellan avdelningarna. Kastanjen har även en stor lokal/teater som alla barn och pedagoger har tillgång till och som används vid rörelse, teater, dans och även nätverk för pedagoger. Vi har även närhet till grönområden utanför förskolan.

Våra kockar lagar mat från grunden och vi använder en hög andel ekologiska livsmedel. Vi serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi har en varierad kosthållning och följer Livsmedelsverkets rekommendationer.

Förskolorna i Hägersten-Liljeholmen präglas av likvärdighet. Ditt barn ska ha möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar i en pedagogisk miljö som anpassas efter barnets behov och intressen. Pedagogerna i våra förskolor är engagerade och kunniga och arbetar i kontinuerlig dialog med dig som vårdnadshavare.

I vår förskoleenhet har vi gemensamt formulerade mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgaranti. Är du intresserad av och vill veta mer om oss, så kom och hälsa på! Vänligen kontakta oss för visning.

Övriga förskolor i enheten är förskolorna Brandstegen, LM-gården, Rönneberga och Svandammsgården.

Visning

Våra visningar äger rum 28 februari och 23 maj 2019 klockan 16.00. Anmälan till visning görs på telefon 08-508 22 937. Välkommen!