Illustration - barn påväg till förskola

Nyfiken Förskola

Torsplan 7

Norrmalm

5,5

Nyfiken Förskola är ute i närmiljön varje dag. Vi trivs så bra med våra stunder i närmsta lekparkerna, utflykter till större naturområdet (tex Hagaparken, Karlberg och Frösunda), biblioteks- och teaterbesök. Att promenera, göra upptäcktsfärder, åka buss eller titta på tåg är andra favoritaktiviteter. Inomhus präglas förskolemiljön av att rummen förändras utifrån en lyhördhet för barnens intressen för tillfället. Båda våra avdelningar (åldershomogena) har rum som tydligt visar på dess olika karaktär tex ateljé, byggrum, rörelse/dramalek, samlings-/bokrum etc.

Vi är ute i närmiljön varje dag och tar tillvara på lekparker samt gör biblioteks- och teaterbesök och utflykter till större naturområdet (tex Haga och Karlberg). Promenader, upptäcktsfärder, åka buss eller titta på tåg är andra favoritaktiviteter. Vår innemiljö är under ständig förändring för att följa barnens intressen. Båda våra avdelningar (åldershomogena) har utrymmen som vi hoppas kan inspirera till nya lärorika möten. Detta med ateljé samt rum för konstruktion, rörelse/ lugn och ro etc.

Förskolan får sin lunchmat via catering och fixar mellanmål själva. En ambition är att så långt det är möjligt ha ekologiska livsmedel, mat lagad från grunden samt med tankar kring hållbarhet.

Nyfiken förskola vill ta vara på allt det staden har att erbjuda av kultur och natur och göra staden till barnens.

Utöver en daglig kontakt med föräldrar vid hämtning och lämning har vi även en blogg på hemsidan som vänder sig till just förskolans familjer och är därför lösenordsskyddad. Där har vi chansen att med bilder och korta texter visa vad våra dagar kan bestå av.