Illustration - barn påväg till förskola

Äppelgårdens förskola

Paternostervägen 90

Skarpnäck

Äppelgården ligger i Hammarbyhöjden, nära grönområdet i Nytorp och har närhet till Nackareservatet.

Inga uppgifter

Äppelgården är en Waldorf förskola. Barnen ges stort utrymme för lek under dagen. I lekens och det lustfylldas lärandets olika former stimuleras språket, empatin, kommunikation och förmåga till samarbete och att lösa problem.

Verksamheten bygger även på naturens växlingar och dess rytm. Målsättningen är att ge en så trygg miljö som möjligt, vilken inspirerar till skapande och utveckling. Det är en återkommande rytm i verksamheten. Aktiviteterna återkommer varje dag/vecka såsom sång och musik, rim och ramsor, sagor, målning, hantverk, eurytmi, och utflykter till skog och mark mm. Barnen känner igen dagsrytmen och det ger trygghet och ro.

Leksakerna är av naturmaterial för att uppmuntra till olika slags lek. På vår gård odlar vi i våra rabatter och varje dag går vi till skogen eller ängen.

Maten lagas varje dag på plats och är vegetarisk samt baseras på ekologiska och biodynamiska råvaror.

Målsättningen är att barnen ska ges en sån trygg miljö vilken inspirerar barnets hela utveckling. Barnen ska ha förståelse för alla människors lika värde och utveckla öppenhet, respekt och solidaritet.