Målning, ansikte

Plommongården

Täppgränd 10-12

Enskede-Årsta-Vantör

Trygghet, glädje och kvalitet är nyckelord för oss på förskolan Plommongården. Här har vi kul och lär oss samtidigt massor! Hos oss finns barn i åldrarna ett till sex år uppdelade på Lilla- och Stora sidan.

4,4

Inga uppgifter

Förskolan Plommongården bedriver traditionell förskolepedagogik. Våra engagerade pedagoger tillgodoser varje barns behov av utveckling och undervisning. Utifrån barnens intressen och behov skapar vi verksamheten. På så sätt får varje barn utvecklas på bästa sätt och i sin egen takt.

Runt omkring förskolan finns en varierad utemiljö med skog, äng, parker, koloniområden och parklekar. Det använder vi dagligen för lek, utveckling och lärande! Vi har rymliga och fräscha lokaler. Miljön ger massor av inspiration till lek och lärande. På Plommongården finns särskilda rum för språk, konstruktion, naturvetenskap, teknik, matematik och grovmotorik. Det finns även ateljéer och sagorum, vilorum och pusselhörna.

Vi anlitar en cateringfirma som jobbar med bra råvaror och husmanskost. Barnen får färska grönsaker och färsk ekologisk frukt varje dag. Vi serverar frukost fram till 8:00, ett varierat mellanmål och frukt under dagen. Vi försöker välja ekologiska alternativ. Besök restaurangen Matproduktions hemsida och ta del av menyn.

Vår vision är att pedagoger, barn och vårdnadshavare tillsammans skapar en trygg, jämställd och stimulerande lärandemiljö, där vi tillsammans är respektfulla, självständiga och ansvarsfulla individer som är nyfikna på det livslånga lärandet. Förskolan Plommongården är en trygg, rolig och lärorik förskola för ditt barn. Här får man vara med om mycket spännande och får inspiration för både lek och lärande. Vi ser och lyssnar på ditt barn så att dagarna hos oss blir trygga och roliga. Förskolepedagogiken går ut på att göra kunskaper tydligare och lättare att förstå för mindre barn. Undervisningen sker utifrån barnens nivå, förutsättningar och intressen. Vi arbetar mycket med projektarbete. Det är ett arbetssätt där vi kan utgå ifrån barnens frågeställningar och utforska många olika ämnen. Vi gör ofta utfärder till olika platser som hjälper barnen att förstå hur saker och ting fungerar och hänger ihop i världen. Exempel på utflyktsmål är museer (t.ex. Skansen), utställningar, bibliotek, brandkår, teater, bio, bondgård, polis, ambulans, och butiker. Vi följer den nationella Läroplanen för förskolan, Skollagen samt Förskoleprogrammet för Stockholms stad.

Lediga platser fördelas till köande barn enligt följande turordning. Barn med särskilda behov av stöd för sin utveckling enligt skollagen (kapitel 8, paragraf 9). Barn med syskon i samma hushåll som redan är placerade på förskolan. Barn med längst kötid till förskolan. Om flera barn har samma kötid ligger barnets födelsedatum till grund för placering, det vill säga äldre barn går före yngre. Varmt välkommen till oss! Med vänliga hälsningar Andreea Carlsson och alla pedagoger på förskolan.