Illustration - barn påväg till förskola

Trubaduren

Birger Jarlsgatan 113

Norrmalm

Trubaduren är en liten förskola med familjekänsla. Det som skiljer oss från många andra förskolor är att barngruppen är blandad, ca 18 barn mellan ett och fem år. Ofta leker barnen tillsammans, men flera av aktiviteterna är anpassade för barnens olika åldrar, vilket innebär att våra småttingar ibland är i en grupp för sig medan våra lite större barn får ge sig iväg på sina äventyr.

Fristående (föräldrakooperativ)

Inga uppgifter

Trubaduren är en liten förskola med familjekänsla samt ett internationellt förhållningssätt eftersom flera utav barnen kommer från olika världsdelar. Vi kommunicerar både med svenska och engelska med både barn och föräldrar om behovet finns annars pratar vi enbart svenska med barnen.

Vi prioriterar:

Att barn får vara sig själva och utvecklas i sin egen takt

Att barns individuella behov blir tillgodosedda

Att barn trivs och har roligt på förskolan Att man har duktiga och kompetenta pedagoger med låg personalomsättning

Att föräldrar får vara delaktiga i viktiga beslut som påverkar deras barn

På Trubaduren tycker vi också att det är viktigt med motion, rörelse och kreativitet. Barnen är ute varje dag om vädret tillåter, går på utflykter, har drama och konstlektioner, besöker museer, går på teater och så vidare. Varje termins aktiviteter planeras noggrant av personalen där stor hänsyn tas till barnens utveckling och behov av stimulans. Naturupplevelser, sång & rytmik, färg och form går som en röd tråd under terminen och utgör basen för den dagliga, pedagogiska verksamheten. Tanken är att varje barn ska kunna ta del av aktiviteterna utifrån sin egen nivå och utveckling. Personalen hämtar kontinuerligt inspiration från andra förskolor i nätverket, bland annat inom ramen för regelbundna pedagogträffar. Personalen deltar även i fortbildningar för att hämta inspiration, idéer och för att få nya kunskaper.

Vi har en liten inomhusgård med cyklar, rutchkana olika bollekar samt vattenlek. förutom hallen har vi ett stort rum för lek och sovvila, ett kök/matsal som både används för måltider samt för olika aktiviteter och lek. Ett lekrum med olika lekmaterial som lekkök med tillbehör, bygg & konstruktion med mjuka klossar, läshörna och dockhus med alla tillbehör. En välutrustat ateljé och ett skötrum. Ett rum för lego, pärlor, magneter, spel mm för de äldre barnen.

Vi har catering som levererar vår mat, tillagad från grunden med varierande smak och upplevelser. Lunchen serveras alltid med en god salladsbuffé. Vi köper in ekologiska och rättvisemärka frukter och grönsaker beroende på tillgänglighet. Vår måltidsvärdinna är noggrann med hygien och renhållning när det gäller köket och maten.

Vi arbetar med små grupper där vi kan dokumentera varje enskilt barns utveckling och lärande. Vi har APT varannan vecka där vi reflekterar, utvärderar och förändrar vår pedagogisk verksamhet. Vi arbetar med projekt och ett dokumenterat arbetssätt för att uppfylla alla läroplanens mål.