Barn tittar på geometriska former och spindlar i over-head apparat

Pärlan Bengt Ekehjelmsgatan 1A

Bengt Ekehjelmsgatan 1A

Södermalm

Förskolan Pärlan håller till på en lekvänlig, vackert planterad, rymlig och helt trafikskyddad gård centralt på Södermalm. Barnens rätt till en meningsfull vardag är grunden i förskolans arbete och hos oss har barnen inflytande över sin dag.

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

På Pärlan arbetar vi med teman och projekt som kan pågå både kort och lång tid och utvecklas på spännande och oväntade sätt. Genom barnens aktiva inflytande och pedagogernas engagemang täcker vi på ett naturligt sätt in läroplanens olika områden. Leken spelar en viktig roll i verksamheten då den främjar varje barns utveckling och lärande och stimulerar barnens fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande.

På Pärlan är barnen uppdelade i tre grupper: en för barn 1-3 år och två för barn 3-5 år. Pedagogerna är medforskande inspiratörer som bjuder in barnen att lära och våga pröva nya förmågor.

Förskolan finns på en helt trafikskyddad innergård centralt på Södermalm. I området finns många parker och grönområden.

Förskolans mat är vällagad, varierad och hälsosam. Vår målsättning är att väcka barnens lust att upptäcka nya smaker.

Maten kommer från en närliggande förskola och lagas från grunden med en hög andel ekologiska livsmedel.

Varje arbetslag är sammansatt av både förskollärare och barnskötare som i samarbete med förskolans ledning utvecklar det pedagogiska arbetet med utgångspunkt i Södermalms pedagogiska ställningstaganden, som i sin tur utgår från förskolans läroplan och Barnkonventionen.

Förskolans ledord är:

• delaktighet
  • inflytande
  • meningsfullhet.

Barnens behov och intressen styr utformningen av miljön och planeringen av den pedagogiska verksamheten.

Miljön är tillgänglig, utmanande och utvecklande och ger förutsättningar för barnens egna initiativ och meningsskapande. Digitala verktyg används för att vidareutveckla barnens digitala kompetens och de får bekanta sig med programmering.

Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan klockan 06.30 och 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.