Barn och personal leker i grön sluttning framför förskolan.

Igelbäcken

Silkeborgsgatan 75

Rinkeby-Kista

Förskolan Igelbäcken ingår som en av fyra förskolor i Kista Förskoleenhet. Förskolan består av tre avdelningar och ligger i ett naturskönt område på Järvafältet.

6,4

Inga uppgifter

På Igelbäckens förskola arbetar vi i smågrupper utifrån olika teman och projekt där barnens inflytande och intressen ligger till grund för verksamheten. Så förenar vi omsorg och lärande. Förutom projektarbeten använder vi mycket utomhuspedagogik för att nå målen i läroplanen.

Barnen får i en trygg och inspirerande miljö utveckla sina färdigheter och idéer, prova olika aktiviteter samt fördjupa sina intressen. Pedagogerna är närvarande vuxna som finns för att trygga miljön och skapa arenor för lek, lärande och utveckling.

Arbetet med Grön Flagg ligger till grund i lärandet för hållbar utveckling.

Innemiljön består av stora ljusa lokaler med rum för lek, skapande och rörelse. Igelbäckens förskola har en stor naturtomt med omväxlande terräng och Järvafältet med sitt rika djurliv och varierande flora alldeles intill vilket ger rika möjligheter till varierad utelek året runt.

Förskolan har en egen kock som lagar maten från grunden med stor andel ekologiska varor. Maten är varierande och barnen bjuds på modern husmanskost. Pedagogernas förhållningssätt är att barnen erbjuds smaka på maten och lära sig ta lite i taget så att mat inte kastas.

Alla barn ska ges möjlighet att bli sitt bästa jag med en positiv syn på framtiden. Vi har en stark tilltro till barnens egen förmåga både i vardagliga situationer samt i sitt utvecklande av kunskaper för framtiden.

Barnen ska ha roligt och det ska vara nära till skratt i förskolans verksamhet.