Rinkeby-Kista kommunala förskolor

Småtrollen

Mariehamnsgatan 28

Rinkeby-Kista

Förskolan Småtrollen är en av fem förskolor i Akalla förskolor. Den ligger nära Järvafältet och 4H-gården Akalla by med gångavstånd till centrum och tunnelbana. Förskolan är liten och trygg med två grupper i bottenvåningen av ett bostadsrättshus.

4,7

Inga uppgifter

Varje barn har erfarenheter, kompetenser, personlighet och intressen. I våra förskolor samarbetar vi med våra föräldrar/vårdnadshavare för att ta tillvara varje barns förmåga och skapa de bästa förutsättningar för utveckling och lärande. Alla ska känna sig välkomna och delaktiga i verksamheten så att vi trivs, utvecklas och har roligt tillsammans!

Förskolan har en stor kuperad gård, med många möjligheter till lek och rörelse. Alla våra fem förskolor är belägna i närheten till Järvafältet där natur och djur finns som en viktig tillgång. Närheten till T-bana och buss ger även möjligheter till upplevelser i andra delar av vår stad.

Barnen i våra förskolor serveras vällagad och hälsosam mat. Varje förskola har en egen kock som i hög utsträckning lagar mat från råvaror som minst är ekologiska till 30%. Kockarna samarbetar när det gäller utveckling och förbättring av maten. Måltiden präglas av lugn och gemenskap samt är ett tillfälle till dialog och lärande.

I Akalla förskolor erbjuder vi en inspirerande pedagogisk verksamhet där barnen genom stimulerande och utmanande upplevelser utforskar sin omgivning i respektfulla möten med andra barn och pedagoger. På så sätt skapar vi ett meningsfullt lärande som ger barnen redskap och bidrar till framtida trygga, glada och kompetenta människor. Vi utbildar för medborgarskap i ett världssamhälle!