En solig tvåvåningsbyggnad med sandlåda och en pergola på gården

Förskolan Bokkammaren

Maltesholmsvägen 91

Hässelby-Vällingby

Välkommen till oss på förskolan Bokkammaren - framtidens förskola. Här får barnen utforska och prova sig fram - genom upptäcktsfärder i skog och mark, och genom att skapa, leka, dansa och sjunga. Särskilt fokus läggs på läsning och berättande. Vi vill ha roligt tillsammans och lära för livet! Du som ska välja förskola är välkommen att besöka våra förskolor. Ring och boka en tid då du får möjlighet att se förskolans lokaler och få en kort presentation av verksamhet

4,5

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen
  • Kontrastmarkering Kontrastmarkering
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Förskolan Bokkammaren ingår i Hässelbygårds förskoleenhet. Förskolan har fem avdelningar för barn 1-5 år. Avdelningarna Blå, Grön, Gul, Röd och Orange. Avdelningarna samarbetar i baser: Grön/blå är för de allra yngsta barnen. Röd/gul för 3-4 åringar och Orange för de äldsta barnen. Under året fokuserar vi på språk och kommunikation samt naturvetenskap.Vi ger också barnen möjligheter till kulturupplevelser. Vi arbetar med "Före Bornholmsmodellen", ett språkutvecklande arbetssätt genom högläsning, berättande och språklekar. NTA "naturvetenskap och teknik för alla" är ett arbetssätt där barnen erbjuds att experimentera och dra slutsatser utifrån olika teman såsom luft, vatten , ljus och ljud. Vi utgår från barnens intressen och idéer i de olika teman vi arbetar med och dokumenterar det gemensamma arbetet på förskolan där du som förälder kan ta del av det. Vi eftersträvar ett gott samarbete med er föräldrar och därför ska alla få ett professionellt bemötande och känna sig trygga med att framföra sina synpunkter. Vi bjuder in till olika sammankomster som föräldramöten, öppet hus, firande av traditioner och erbjuder utvecklingssamtal.

Förskolan byggdes 2016 med lokaler där barnen erbjuds olika mötesplatser för lek, lärande och omsorg. Miljö och material utgår från barnens delaktighet och inflytande. Vi har ett stort "torg" där det erbjuds möten med olika material som lera, sand, konstruktion, klippa, klistra och målning. Förskolan har också ett eget bibliotek. Gården ligger i direkt anslutning till gångväg mot parklek och skog. På gården kan barnen bland annat leka, klättra, gräva, odla och leka med vatten.

I köket arbetar en kock med ansvar för planering och tillagning av måltiderna. Livsmedelsverkets rekommendationer: "Bra mat i förskolan" är vägledande. Ca. 40 % av livsmedlen är ekologiska.

Vår vision lyder: "Tillsammans lär vi för livet och skapar glada minnen!" Vårt pedagogiska ställningstagande är att barnen erbjuds meningsfulla sammanhang där det är roligt, tryggt och lärorikt att vara. Barnens rätt till delaktighet och inflytande är utgångspunkten och barnen ges förutsättningar och möjligheter att förstå sin omvärld.

Tydlig skyltning, Parkeringsplats för personer med nedsatt rörelseförmåga, Toalett tillgänglig för personer som använder eldriven rullstol, Entré och entréhall tillgänglig för rullstolsburen, Tillgänglig hiss, Ledarhund välkommen, Kontrastmarkeringar.