Illustration - barn påväg till förskola

Förskolan Pärlan

Gamlebyplan 15-17

Rinkeby-Kista

Pärlan är en förskola med kristen profil i Rinkeby. Den drivs av Rinkeby Internationella Församling som är ansluten till EFK.

4,8

Inga uppgifter

Pärlan har en kristen profil med fördjupning i kristen tro. Vi arbetar också mycket aktivt på att utveckla barnens språk. Fokus är på svenska och vi stöttar moderesmålet. Inom ramen för utbildning så sjunger vi kristna sånger, ber bordsbön med barnen, svarar på deras frågor om tro och sådant.

Pärlan har en egen gård som man kommer direkt ut till från avdelningarna. På andra sidan gångvägen utanför förskolan ligger en stor lekpark, Hinderstorpsparken, som vi ofta använder. Vi har även en liten gräsmatta bakom förskolan som ligger i skugga under dagen där de små barnen ibland är.

Vi lagar egen mat och använder ekologiska varor så långt vi kan.

Vår vision är att ge barnen en så god grund som möjligt för deras framtid när det gäller språk och olika förmågor, och en kunskap om vad kristen tro är.