Illustration - barn påväg till förskola

Brinken, Gamla stan

Lilla Nygatan 20

Södermalm

Förskolan Brinken är belägen i en unik miljö i Gamla stan vilken ger närhet till historiska och kulturella miljöer. Brinken finns på två adresser i Gamla stan (Lilla Nygatan 20 och Skomakargatan 13).

Inga uppgifter

Vi bedriver vår verksamhet utifrån Förskolans Läroplan, Pysslingens styrdokument och Stockholms stads riktlinjer för förskolan. Vi har en allmänpedagogisk inriktning där vi planerar vår verksamhet med utgångspunkt från barnens intressen. Vi tror på att skapa ett gemensamt lärande klimat där alla pedagoger nyfiket letar efter ny kunskap tillsammans med barnen. Pedagogerna är medforskare. Lärande och lek bildar en helhet där både barn och vuxna initierar aktiviteter.

Brinken har ingen egen gård utan delar Gamla Stans gårdar med andra förskolor och skolor. Vi har bokade dagar på Junotäppan och Börsparken. Våra äldsta barn lämnar Gamla Stan flera gånger i veckan till till exempel Djurgården, andra parker i Stockholm, hälsar på hos våra andra Pysslingförskolor som ligger i stan med mera.

Vår mat är lagad från i grunden i vårt KRAV-certifierade kök på Pysslingförskolan Bojen. På så sätt blir menyerna näringsrika och har rätt variation både vad gäller mat, sallad och mellanmål.

Vår vision är att ha ett lärande i världsklass. På Brinken vill vi värna om det omsorgsfulla lärandet, vilket innebär att lärande sker i alla vardagliga situationer på förskolan.

Exempel: vi tränar teknik vid av- och påklädning, pratar kemiska processer vid handtvätt med tvål, kroppens behov vid måltiderna osv. Undervisning sker i både planerade aktiviteter och i vardagens rutinsituationer. Vi uppmuntrar varje barn till att våga pröva och utmana sina färdigheter, så att varje barn ska känna tillit till sin egen förmåga. Vi arbetar aktivt med att främja och utveckla barnens öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar. Arbetet med att lyssna, se och synliggöra barnens lärprocesser är viktigt för oss som arbetar på Brinken. Vår lärmiljö är utformad och flexibel efter individerna i grupperna för att kunna utmana, trivas och stimulera till utforskande lek och lärande.

Brinken ingår i Pysslingen Förskolor och Skolor AB. All mat som serveras är lagad från grunden av Pysslingförskolan Bojens KRAV-certifierade kök.