Förskolemiljö, odlingar.

Olivträdets förskola

Concordiavägen 27

Skärholmen

Vi består av två avdelningar i en fristående byggnad med egen gård. Muslimsk profil och arbetar utifrån målet att varje barn utvecklar sin identitet och delaktighet i sin egen kultur. Vi bedriver ett arbete med hållbar utveckling och Grön flagg.

4,4

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vår förskola har en inriktning för hållbar utveckling. Vi arbetar med Grön flagg för att främja miljömedvetenhet och intresset för omvärlden. Vi vistas mycket utomhus och i naturen. På vår förskola har vi ett projekterande arbetssätt som utgår från barns inflytande och delaktighet. Olivträdet har muslimsk profil och vi arbetar för att barnen ska känna trygghet i den egna kulturella och religiösa bakgrunden. Förskolan är öppen för alla barn oavsett bakgrund. Vi arbetar inkluderande för delaktighet i samhället.

Förskolan består av två avdelningar i en fristående byggnad med egen gård. Den är belägen i ett lugnt område med närhet till både kommunikationer och naturområden. Vi har nära tillgång till parker, idrottsanläggningar, bibliotek och andra kulturinstitutioner.

Vi har eget kök och lagar vår egen mat. Vi strävar efter att servera en hemlagad, ekologisk och näringsriktig måltid.

På vår förskola har vi ett projekterande arbetssätt som utgår från barns inflytande och delaktighet. Vi tar till vara barnens intressen och förmågor och uppmuntrar barnen att uttrycka tankar och åsikter. Vi vill erbjuda en stimulerande inom- och utomhusmiljö där barnen får möjlighet att utforska och upptäcka. Vi har välutbildad personal och kontinuerlig fortbildning. Vi arbetar med små barngrupper och strävar efter att verksamheten utgår från varje barns behov. Vi har ett nära samarbete med föräldrar för att skapa trygghet och gemenskap.

Vi använder digitala verktyg för att dokumentera vår verksamhet. Varje barn har en digital portfolio där föräldrarna kontinuerligt kan följa sitt barns utveckling.