Barn skriver i sand.

Montessoriförskolan Läroriket

Vitalisvägen 2

Kungsholmen

Montessoriförskolan Läroriket, den lite mindre Montessoriförskolan i Fredhäll. Två avdelningar, indelade i mindre grupper och max 44 inskrivna barn. Vi följer Stockholms stads regler och riktlinjer och är med i den gemensamma kön. Vi har en egen kock som lagar god och näringsrik mat från grunden.

5,1

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Vår verksamhet följer Montessoripedagogikens principer:

• barnet i centrum.
  • en förberedd miljö.
  • frihet och ansvar, respekt för allt levande.
  • individualisering
  • helhetssyn på barnet.

Maria Montessori upptäckte att barn mår bra av och utvecklas mer positivt om de får intellektuell och motorisk stimulans. "Hjälp mig att göra det själv". Att uppmuntra barnets egna initiativ är en grundläggande idé hos Montessori. Pedagogens roll är att observera hur varje barn utvecklas, följa barbet, erbjuda rätt material i rätt tid, ställa upp som handledare och ansvara för den förberedda miljön. Pedagogen ska också sprida värme, inspiration och ha en stor kärlek till barnen. Vi har en tilltro till barnets egen drivkraft och kompetens. Hos oss är det viktigt att alla får utrymme att utveckla sin personlighet. Då måste vi också sätta gränser för hur man får uppföra sig på förskolan och mot varandra.

Vår innemiljö är genomtänkt och de olika områden som Montessoripedagogiken omfattar är synliga för barnen. Eftersom vi inte har tillgång till en egen gård använder vi oss av de vackra grönområden som finns på promenadavstånd från förskolan.

Vi har en egen kock och eget tillagningskök. Vi lagar mat från grunden med råvaror av hög kvalitét. I så hög grad som möjligt och med hänsyn till säsong, använder vår kock närproducerade och ekologiska varor.

Vårt mål är att ge barnen en trygg och stimulerande förskoletid i en förberedd Montessorimiljö. Våra pedagoger är närvarande och ger alla barn samma möjligheter till utveckling.