Barn i gula reflexvästar vid vatten.

Förskolan Humlan Vårholmsbackarna 100

Vårholmsbackarna 100

Skärholmen

En liten familjär och interkulturell förskola med närhet till fantastiska naturområden och parker. Vi har engagerade, utbildade och drivna pedagoger och ditt barn får en trygg, glädjefylld och lärorik förskoletid. En del av Alla Nationers Fria Skola.

• Bemannad reception Bemannad reception
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Vår verksamhetsidé bygger på det kompetenta barnet med värdegrunden och språket i fokus. Dessa två områden genomsyrar hela vår verksamhet i allt vi gör. Vi ser mångfald som en tillgång. Vi har tre avdelningar: Nyckelpigan (1-3 år), Myran (3-5 år) och Fjärilen (3-5 år).

Inomhusmiljön: Är föränderlig och vi ändrar om utefter barnens behov och projekt. Vi har tillgång till en välutrustad idrottssal. Vi eftersträvar en lugn och inbjudande inomhusmiljö.

Utomhusmiljön: Vi ser hela vårt närområde som en del av vår utomhusmiljö. Vi besöker ofta olika parker och naturområden. Vi åker även regelbundet ut på olika utflykter med barngrupper exempelvis teaterbesök på Dramaten, Fruktparken i Liljeholmen och Aspuddsparken. Vi besöker även bibliotek regelbundet.

Vi har en egen kock som lagar god och näringsrik mat för alla olika behov (halal, vegetariskt, äggfritt m.m). Vi ser måltiderna som en del i barnets utveckling och lärande. Här tränar vi på saker som turtagning, att ta lagom mycket och att se måltiden som en lugn och trevlig stund.

Mål och arbetssätt: Vi ger barnen goda förutsättningar att bli goda samhällsmedborgare. Hela förskolan arbetar utifrån ett gemensamt tema som utgår från barnens intresse och behov. Temat mynnar ut i olika projekt under årets gång. Just nu arbetar vi med projektet "Bondgårdsdjur". Vi kommer att avsluta detta projekt med en gemensam utflykt med hela förskolan till Skansen.

Alla våra avdelningar har surfplattor.