Barnen utforskar världen i en jordglob.

Malmgården

Anders Reimers väg 7

Södermalm

Malmgården ligger i ett lugnt och naturskönt område på Reimersholme med närhet både till Långholmen och Tantolunden. Barnens rätt till en meningsfull vardag är grunden i förskolans arbete. På Malmgården har barnen ett reellt inflytande.

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Malmgården har två hemvister för de yngre barnen, 1 - 3 år och en hemvist för de äldre barnen, 3-5 år. Vi arbetar i mindre grupper och erbjuder barnen en rolig och utvecklande miljö för lek och lärande utifrån barnens intressen och behov.

Pedagogerna inspirerar barnen och bjuder in till spännande och roliga aktiviteter och utmaningar.

Vi arbetar med teman och projekt som kan pågå kort och lång tid. Det kan handla om allt ifrån vår stad till maskarnas liv i jorden. Ibland arbetar vi i tvärgrupper. Då samlas yngre och äldre barn och fördjupar sig i ett ämne tillsammans. Det är ett arbetssätt som gör att barnen lär känna alla kompisar på förskolan, de kan känna trygghet hos alla pedagoger och förskolans miljö blir tillgänglig för alla.

Genom barnens aktiva inflytande och pedagogernas medvetna arbete med förskolans läroplan arbetar vi strukturerat med förskolans uppdrag. Vårdnadshavarna får kontinuerlig information om förskolans verksamhet och arbetssätt genom grundplanering och informationsbrev från respektive hemvists pedagoger.

Vi har en föräldraaktiv introduktion då familjen får en god inblick i vår verksamhet och möjlighet att lära känna barnen, medarbetarna och miljöerna.

Vi utformar den pedagogiska miljön för att barnen ska få möjlighet att befinna sig i en rolig och stimulerande miljö på förskolan varje dag.

Tack vare vår närhet till fina grönområden får barnen många, spännande och roliga naturupplevelser. Vi ger barnen kunskap om naturens rikedom och mångfald och skapar nyfikenhet genom att arbeta med läroplanen även utomhus.

Maten lagas på förskolan Sagan. Våra kockar är välutbildade och brinner för att väcka matglädje och nyfikenhet så att barnen vågar och vill upptäcka nya smaker. Doften av god mat förgyller vår förskola.

Maten lagas från grunden och köket är KRAV-certifierat på nivå 2, med minst 50 procent ekologiska livsmedel, varav minst hälften är KRAV-märkt.

Vi ser köket som ett pedagogiskt rum. Barnen och pedagogerna samarbetar tätt med våra kockar i köket.

Tre dagar i veckan är lunchen vegetarisk.

Vi erbjuder barnen en verksamhet där omsorg och lärande bildar en helhet. Vi vill att förskolan ska vara rolig, trygg och hälsosam för alla våra barn.

I samverkan med barnens vårdnadshavare är vår målsättning ett gott samarbete för att skapa bästa möjliga förutsättningar för varje barns utveckling.

Leken spelar en viktig roll i verksamheten och stimulerar barnens fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande.

Vi skapar mindre grupper för aktiviteter och samtal och erbjuder barnen lek, utveckling och lärande utifrån deras intressen och behov.

Malmgårdens hemvister har slutna instagramkonton för vårdnadshavare. Där presenteras den pedagogiska verksamheten i bilder, tillsammans med korta texter.

Västra Söders förskolors kök har ett öppet instagramkonto som heter "vastrasodersforskolor". Där sprider enhetens kockar matglädje och hur enheten arbetar klimatsmart med kost/hälsa och köket som ett pedagogiskt rum. Vårdnadshavarna får varje månad information om kökets arbete i ett informationsbrev som förmedlas via förskolans intranät.

Öppettider i förskolan: Som vårdnadshavare har du rätt till att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan klockan 06.30 och 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.