Skapande verksamhet på förskolan Kryssningen

Kryssningen

Kryssargatan 7

Södermalm

Vi skapar hög kvalitet på våra förskolor utifrån devisen Tydligt, Tillåtande, Tillgängligt, Likvärdighet, Lust och Lärande. Vi vill inte att det ska vara ett lotteri i valet av förskola. Alla våra förskolor ska stå för en god grundkvalitet.

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Förskolan Kryssningen ingår i Hammarby Sjöstads förskolor.

Vi strävar efter att våra barn ska få möjlighet att lära i mindre grupper och har därför valt att organisera oss i basgrupper. Basgrupperna består av 10-15 barn utifrån gruppens ålder och sammansättning.

Basgrupperna utgör den kontinuitet som barnen leker och lär. I den har barnen en tillhörighet och ges möjlighet att lära och utvecklas. Förskolan Kryssningen består av 4 basgrupper.

Våra barn möter en miljö som utgår från ett "verkstadstänk". En miljö för barnen där allt material är tydligt presenterat, tillgängligt för barnen att själva kunna göra aktiva val och där materialet användas utifrån barnens tankar/önskemål.

Inomhus har vi fem verkstäder: skapandeverkstad, naturvetenskap och teknikverkstad, matematikverkstad, språk- och kommunikationsverkstad, rollek och drama verkstad.

Vår uteverkstad består av parklek, besök i skogen samt dialog med kultur i närmiljön.

Vi ser barnens måltider som en viktig pedagogisk aktivitet. Här får vi möjlighet att samtala i liten grupp, skapa gemenskap och relationer samt tillfällen till olika smakupplevelser.

Måltiden skall vara en trevlig stund.

Vi lägger stor vikt vid att servera ekologiska produkter och näringsriktning kost som passar växande barn. Maten vi får lagas på förskolan.

Vi arbetar med att få en miljö och ett material samt pedagoger som omfattas av ett förhållningssätt där Tydlig, Tillåtande, Tillgänglig står i fokus.

Vi vill att samtliga barn skall erbjudas en verksamhet med Likvärdig kvalitet.

Barnen ska ges möjligheter att Lära på ett Lustfyllt sätt utifrån mognad och intressen. Vi arbetar mycket med dessa begrepp och vår värdegrund är baserad på dessa.

Föräldrarnas engagemang och intresse för verksamheten möter vi bland annat med vår veckovisa synpunktshantering där vi snabbt kan möta alla frågor. Stora som små. Vårdnadshavarens dialog med ledningen och pedagoger är en del av vårt systematiska kvalitetsarbete.

Funderar du på att ställa dig i kön eller har du frågor kring verksamheten är du välkommen till öppna visningar. Ingen föranmälan krävs.

• 11/1 kl 9.15-9.45
  • 8/2 kl 9.15-9.45
  • 8/3 kl 9.15-9.45
  • 5/4 kl 9.15-9.45
  • 14/6 kl 9.15-9.45

Öppettider i förskolan: Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskolan inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Ramtiden är mellan klockan 06.30 och 18.30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.