Pedagog och barn runt ett lågt bord för sandlek. Förskolans gula fasad med olika stora fönster i bakgrunden.

Knutbygården

Knutbygränd 6, Spånga

Rinkeby-Kista

Knutbygården är en av fem förskolor som ingår i enheten Klövern. Förskolan ligger mitt i Rinkeby med närhet till torg, tunnelbana och grönområden. Knutbygården har fem avdelningar, två avdelningar med 1-3 år och tre avdelningar med 3-5 år.

4,4

Inga uppgifter

Förskolans läroplan styr vår verksamhet där omsorg, utveckling och lärande är centrala begrepp.

Barnen på Knutbygården får många möjligheter att utveckla sin sociala kompetens, utveckla strategier för lärande och utveckla en bred kommunikativ kompetens. Språk och lärande hänger ihop och vårt uppdrag är att stimulera varje barns språkutveckling.

I vår förskola möter barnen vuxna som är nyfikna, reflekterande och engagerade i barnen. Många av pedagogerna är flerspråkiga vilket är en stor tillgång för verksamheten.

Knutbygården har rymliga och fräscha lokaler med ett stort gemensamt torg som en mötesplats för barnen. Förskolan är ändamålsenligt byggd och anpassad för verksamheten och miljön är utformad så att barnen får möjlighet att använda många olika uttrycksformer. Knutbygården har en egen gård som inbjuder till lek och rörelse och i närområdet finns också tillgång till parker och lite längre bort Järvafältets fina grönområden.

Förskolan har ett eget kök där all mat tillagas från grunden: Vi har tagit ställning för en hållbar utveckling och använder ekologiska råvaror och en meny med övervägande vegetariska rätter. Måltiderna serveras i lugn och trivsam miljö.

Vi som arbetar på Knutbygården ser förskolan som en mötesplats för alla, barn och vuxna. Alla ska känna sig välkomna. Här får barnen tillgång till en stimulerande och tillåtande miljö med många uttrycksformer. I lek och aktiviteter, både ute och inne, bygger vi relationer, samarbetar, utmanas och har roligt tillsammans.

Systematiskt och kontinuerligt följer vi upp hur verksamheten arbetar mot Läroplanens strävansmål och förskolans enhetsmål.