Rinkeby-Kista kommunala förskolor

Björkbacken

Bergengatan 26

Rinkeby-Kista

Björkbacken är en av tre förskolor i Husbygårdsenheten. Förskolan ligger nära Husby centrum och med Järvafältet och dess stora och fina grönområden som närmsta granne.

3,2

Inga uppgifter

Vi arbetar efter förskolans läroplan. Det betyder bland annat att vi i vår verksamhet förankrar de demokratiska värden som samhället vilar på.

På förskolan Björkbacken får barnen själva uppleva innebörden av solidaritet och människors lika värde. Lek och lärande är grunden i vår verksamhet som utgör den första delen av barnens utbildningstid.

Förskolan har en stor fin gård med gungor och en liten skogsdunge som inbjuder till stor rörelsefrihet och utmaningar. Lokalerna är indelade i mindre rum där barnen kan leka i små grupper. På övre plan har vi ett rörelserum som används till sångsamlingar, rörelselek och dans.

Vår kokerska beräknar och lagar näringsriktig mat enligt riktlinjer från Livsmedelsverket. Det gäller alla måltider på förskolan. 2016 var 63% av maten KRAV-märkt.

Vi arbetar med den så kallade Sapere-metoden för att ge kunskap om människans fem sinnen: syn, smak, lukt, känsel och hörsel. Barnen lär sig:

• att känna sina sinnen
  • att träna upp ett språk för att uttrycka vad de upplever.
  • att våga prova nya maträtter
  • att måltider och mat är spännande och kul
  • att vilja äta mer varierat

I vår förskola bemöts barnen på ett sådant sätt att de känner stolthet och lust att lära så att de kan anta de utmaningar framtiden erbjuder dem i ett mångkulturellt samhälle. Vi vill att varje barn ska:

• känna glädje och fortsatt lust att lära
  • delta i en demokratisk process
  • känna tilltro till sig själv, sina förmågor och sitt eget lärande