Grafisk illustration på förskola

Läkarvillan

Södra Fiskartorpsvägen 11

Östermalm

På Förskolan Läkarvillan finns två grupper. Giraffen för barn cirka 1–3 år och Elefanten för barn cirka 3–6 år.

6,3

• Tydlig skyltning Tydlig skyltning

På Förskolan Läkarvillan arbetar vi efter pedagogiken Reggio Emilia som utgår från lyssnande, dokumentation och reflektion samt att se på olikhet som ett viktigt värde. På Läkarvillan är alla lika viktiga, här får man uppleva sitt eget värde och får känna trygghet. Vi hjälper och stöttar barnen i det sociala samspelet och de utvecklas i sin egen takt.

Vår strävan är att alla barnen ska integreras med varandra oavsett ålder och avdelning på Läkarvillan. Det gör att framtida övergångar mellan avdelningar blir mer naturliga och barnen känner sig trygga med alla pedagoger. Det ska vara roligt och meningsfullt att lära sig nya saker och ges förutsättningar för utveckling och stimulans till att använda hela sin förmåga.

Inomhusmiljön är utformad efter barnens behov. Vi tänker pedagogiskt kring utformandet av vår miljö på våra avdelningar. Föremål och pedagogisk dokumentation är i barnens höjd, barnen ska kunna ta föremål efter eget intresse och dessa ska vara inbjudande.

På förskolan strävar vi ständigt efter utveckling och förnyelse samtidigt som vi värnar om kontinuitet och stabilitet i menyn. Vår matsedel består av näringsriktig tilltalande mat för barn.

Vi ser även till att minimera användandet av allergener i matlagningen. Vi har dialog kring hur vi ska öka andelen vegetabilier och ekologiska och kravmärkta livsmedel. Förskolan är även miljösmart.

Barn, föräldrar och personal känner sig trygga och respekterade i förskolan. Vi har ett klimat som präglas av värme, professionalitet och framtidstro.

Vår vision är att barnen och deras föräldrar ska tycka att de är på världens bästa förskola och när barnen skolas ut ska de vara väl rustade för framtiden.

Läkarvillan är en av åtta förskolor i Stadions förskoleenhet.

Vi strävar efter att kombinera den lilla förskolans fördelar i form av trygga relationer med den stora enhetens potential vad gäller utveckling och samarbete.

Inom Stadions Förskolor samarbetar vi under jul och sommartider när det gäller lokaler och öppettider.

Varje förskola har Arbetsplatsträff (APT) 1 gång i månaden, då vi stänger klockan 15.45. Vi har också planeringsdagar fyra dagar varje år. Dessa dagar är förskolorna stängda.