Grafisk illustration på förskola

Tingeling

Starrängsringen 53

Östermalm

På Förskolan Tingeling finns två grupper. Humlan för barn cirka 1–3 år och Trollsländan för barn cirka 3–6 år.

6,3

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Förskolan Tingeling erbjuder barnen en trygg miljö där de kan trivas och ha roligt, en miljö som inbjuder till lek och lärande. Vi arbetar hela tiden med att förändra och utveckla vår miljö så att den svarar emot barnens behov och intressen.

På Förskolan Tingeling är barnets lärande i fokus. Vi tar tillvara på barnets nyfikenhet och upptäckarlust. På ett lekfullt sätt arbetar vi bland annat med språk, matematik, natur, musik, rörelse, skapande i alla former och social/emotionell utveckling både inne och utomhus.

Vi strävar vi efter miljöer som är inspirerande, utmanande och föränderliga. Barnen ska få möta material och aktiviteter som lockar till kreativitet tillsammans med andra. En annan målsättning vi har är att barnen ska känna att de äger sin miljön.

Vi lär vi oss och leker i alla väder. Gården är liten men erbjuder möjligheter till lek och samspel mellan barnen och mellan barn och pedagoger. Vi har närhet till skogsområden och parker som vi besöker flera gånger i veckan.

På förskolan strävar vi ständigt efter utveckling och förnyelse samtidigt som vi värnar för kontinuitet och stabilitet i menyn.

Vi ser även till att minimera användandet av allergener i matlagningen. Vi har dialog kring hur vi ska öka andelen vegetabilier och ekologiska och kravmärkta livsmedel. Vår matsedel består av näringsriktig tilltalande mat för barn. Förskolan är även miljösmart.

Barn, föräldrar och personal känner sig trygga och respekterade i förskolan. Vi har ett klimat som präglas av värme, professionalitet och framtidstro.

Tingeling är en av åtta förskolor i Stadions förskoleenhet.

Vår verksamhet strävar efter att kombinera den lilla förskolans fördelar i form av trygga relationer med den stora enhetens potential vad gäller utveckling och samarbete.

Stadions Förskolor samarbetar under jul och sommartider när det gäller lokaler och öppettider.

Varje förskola har Arbetsplatsträff (APT) 1 gång i månaden, då vi stänger klockan 15.45. Vi har också planeringsdagar fyra dagar varje år. Dessa dagar är förskolorna stängda.