Barnen utforskar färg och form. Använder projektor

Sjöstjärnan

Rävsnäsvägen 77

Älvsjö

Sjöstjärnan har en avdelning. Våra lärandemiljöer lockar och utvecklar ditt barns kreativitet och utforskande. Förskolan ligger ett trevligt villaområde med närhet till naturen. För oss är ett positivt bemötande en självklarhet.

Inga uppgifter

Ett hållbart tänkande är grunden för förskolans verksamhet. Vi satsar på återvinning, återbruk och en god miljö. Vi är ofta ute i naturen.

Förskolan inspireras av Reggio Emilias filosofi. Pedagogiken bygger på tron om människans möjligheter, respekt för barnet och en övertygelse om att alla barn föds intelligenta med en inneboende drivkraft att utforska världen. Det är ett arbetssätt som uppmuntrar tron på den egna förmågan, olikhet, solidaritet och samarbete.

Våra lärandemiljöer inomhus gör det möjligt för barnen att bli kompetenta, utöva inflytande och bli självständiga. Vår miljö utmanar barnen att leka, utforska, laborera och samarbeta.

Vi vill att barnen ska få en känsla av att, det de inte kan själva kan de tillsammans med andra. Förskolan ligger nära skog och fina naturområden som vi gärna använder oss av.

Sjöstjärnan äter i Sjöängsskolan som ligger intill förskolan. Skolmåltiderna är näringsrika och är oftast lagad från grunden.

Varje dag serveras en fiskrätt, en kycklingrätt, husmanskost samt två vegetariska rätter. Ett rejält salladsbord finns med ett varierat utbud. Det finns alltid mjölk och vatten samt smör och hårt bröd.

Sjöstjärnan är en välkomnande förskola för barn, vårdnadshavare och förskolepersonal. En förskola som är lustfylld, spännande och kreativ.

Genom ett projekterande arbetssätt får barn och pedagoger möjlighet att samlas och fördjupa sig i ett ämne med hjälp av många uttryckssätt. Arbetssättet ger barnen utrymme att ställa hypoteser och hitta olika lösningar som vi tillsammans kan utforska.

Förskolan arbetar för att barn skall få rika möjligheter att uttrycka och kommunicera sina känslor, tankar och sitt eget jag. Barn ska finna glädje i att utveckla sitt lärande genom att söka kunskap via alla sinnen.