Entré till förskolan

Förskolan Kronobergsparken

Polhemsgatan 23

Kungsholmen

Välkommen till förskolan Kronoberg som ligger i hörnet av Kronobergsparken. Förskolan består av två våningar med fina nyrenoverade förskolelokaler och två härliga gårdar som har ett skyddat och lugnt läge.

5,8

• Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Det pedagogiska arbetet i S:t Eriks förskoleområde grundar sig på Kungsholmens pedagogiska ställningstaganden. Dessa ställningstaganden bygger på områden vi ser som särskilt viktiga för att säkerställa en god kvalitet och att nå läroplanens mål.

• Människosyn: Våra utgångspunkter är bland annat demokratiska värden och FN:s barnkonvention.
  • Kunskapssyn: Hur vi ser på människans möjligheter att lära och utveckla sina förmågor.
  • Utforskande förhållningssätt: Ett arbetssätt som utgår från att sätta nyfikenhet och lust att lära i fokus.
  • Pedagogiska miljöer: Att se miljö och material som en bidragande faktor till utveckling och lärande.
  • Pedagogisk dokumentation: Ett sätt att arbeta med uppföljning, utvärdering och utveckling av verksamheten.

Barnens delaktighet och inflytande i verksamheten är en förutsättning för en rolig, trygg och lärorik tid på förskolan. Våra pedagogiska miljöer, såväl inom- och utomhus samt i närområdet, hjälper oss att skapa förutsättningar och möjligheter för utveckling och lärande. Genom att arbeta i mindre grupper under dagen ökar möjligheten för barnen att leka och lära tillsammans i meningsfulla sammanhang. Under barnens sista år på förskolan ingår de i spännande projekt i nära samarbete med en annan förskola i området.

Innemiljöerna på den nedre våningen är anpassad för de äldre barnen och övre våningen för de yngre barnen. De yngre barnen har in- och utgång mot en varierad gård med mycket grönska och olika naturliga möjligheter till utveckling och lärande, samt även lekredskap och sandlåda. De äldre barnen har in- och utgång mot en gård som är inredd med olika lekredskap, sandlåda med mera. Båda gårdarna har direktanslutningar ut till Kronobergsparken som erbjuder naturupplevelser och upptäcktsfärder.

Vi har idag catering och maten levereras från en godkänd leverantör. Leverantören lagar all mat från grunden och till stor del på ekologiska råvaror.

Vi följer och arbetar efter de mål och riktlinjer som gäller för mat och måltider på Kungsholmens kommunala förskolor

Under 2015 har vi påbörjat arbete med klimatsmart förskola där vi bland annat kommer att se över våra mat- och materialinköp. Vi ser även över våra inköp av pedagogiskt material för att leva upp till kraven för giftfri förskola.

För att nå läroplanens mål arbetar vi enligt Kungsholmens pedagogiska ställningstaganden:

• Människosyn
  • Kunskapssyn
  • Utforskande förhållningssätt
  • Pedagogiska miljöer
  • Pedagogisk dokumentation

Vi arbetar för en likvärdig förskola och vill fortsätta att utvecklas och lära tillsammans, både barn och vuxna.

På förskolan arbetar vi i fyra åldersnära grupper och en grupp med 1-5 år. Alla grupper samarbetar så alla barn får goda förutsättningar att lära och utvecklas.
På förskolan har vi en hög kompetens och lång erfarenhet och ett flertal förskollärare.

Följ oss gärna på Facebook.

Digital teknik

I vår verksamhet använder vi oss av digital teknik i form av dator, kamera, pekplatta och projektor. Vi ser digital teknik som ett pedagogiskt och kompletterande verktyg till barnens aktiviteter och undersökande. De digitala verktygen används även för att dokumentera verksamheten med fokus på utveckling och lärande.