Förskolans gård och lekplats.

Förskolan Galaxen

Essingestråket 24

Kungsholmen

Förskolan Galaxen ligger nära torget på Stora Essingen. Vi har två barngrupper. Vår verksamhet ska ge varje barn förutsättningar till lärande och utveckling utifrån sina intressen och behov i ett nära samarbete med vårdnadshavarna.

4,9

Inga uppgifter

Vi arbetar i projekt som utgår ifrån barnens intressen, erfarenheter och kunskaper. Vi ser möjligheterna hos varje barn och att de har en inneboende lust och nyfikenhet att lära. Utevistelse är en viktig del av vår verksamhet.

Barnen tas emot ute på morgonen, för att sedan fortsätta förmiddagen antingen ute eller inne i olika projekt som dokumenteras.

Genom dokumentation synliggörs barnens lärprocesser samt de värden verksamheten står för.

Vi erbjuder pedagogiskt genomtänkta miljöer som lockar till nyfikenhet och ett gemensamt utforskande. Miljöerna utgår från barnens intressen och erfarenheter, vilket gör att de står i ständig förändring. Här ges barnen möjlighet till ett mångfaldigt lärande genom olika uttryckssätt, eget inflytande och samspel med andra barn och pedagoger.

Vår stora gård inbjuder till lek och lärande. Vi har nära till parker och skogsgläntor som vi regelbundet besöker. Vi utforskar ofta vår ö tillsammans.

Maten vi äter är näringsrik och lagas ifrån grunden med råvaror som oftast är ekologiska. Vi får vår mat levererad från ett restaurangkök på Kungsholmen. Vi köper frukt och grönsaker efter årstid och vi prioriterar svenska varor.

Vi byter successivt ut plasttallrikar och plastmuggar mot porslin och glas. Hållbar framtid i ekologins tecken genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi serverar specialkost med hänsyn till allergi (läkarintyg krävs), kulturella önskemål samt vegetarisk mat.

Förskolan arbetar utifrån ett Reggio Emilia-inspirerat arbetssätt där verksamheten erbjuder alla läroplanens mål i ett för barnen begripligt sammanhang. Vi ser förskolan som en viktig arena för glädje, lärande och socialt samspel. Barnen har inflytande och kan på olika sätt påverka sin vardag på sin förskola. Vi vill att barnen får goda och positiva minnen med sig från sin förskola och en stark självkänsla för fortsatt lärande.

Om ni vill veta mer om vår verksamhet eller boka in er på visning kontakta förskolan.

Solen: 08- 508 08 109
Stjärnan: 08- 508 08 391