Husets entre och lite av gården

Trollsländan

Sulvägen 22

Älvsjö

Välkommen till förskolan Trollsländan Vi erbjuder varje barn en tid full av glädje, vänskap, lärande och med många utmaningar i lekfullt utforskande sammanhang. Trollsländan tillhör en av Solbergaskogens förskolor.

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Förskolan Trollsländan ligger i hjärtat av Solberga med närhet till både skog och parker. Solbergaskogen och parkleken Kristallen är nära grannar. Utifrån barnens intresse utforskar vi vår närmiljö och natur.

Våra lokaler ger rika möjligheter till skapande, lek samt rörelse och musik som uttrycksformer. Förskolan har bland annat ett stort gymnastik- och rörelserum.

Från augusti 2017 kommer förskolan Trollsländan att ha ett nybyggt toppmodernt kök där vi lagar maten från grunden. Vår ny anställda kock kommer att använda svenska råvaror och stor del ekologiskt produkter samt minimera intaget av socker. Vårt mål är att skapa en bra mat tradition hos era barn.

Vi erbjuder en inspirerande och föränderlig miljö som inbjuder till experimenterande lek och lärande så väl inne som ute.

En viktig del i vårt uppdrag är att ge varje barn möjlighet till inflytande och delaktighet. Genom att få möjlighet att uttrycka sina åsikter och tankar och vara delaktig i utformningen av förskolans miljö och verksamhet utvecklar våra barn sin demokratiska kompetens.

På Trollsländan arbetar vi i projekt som genomsyrar hela verksamheten och barnen erbjuds möjligheten att arbeta i smågrupper utifrån sina intressen. Vi synliggöra barnens lek och lärande genom observationer och dokumentationer.