Barn står på gräsmatta.

Förskolan Gustav III:s väg 36

Gustav III:s väg 36

Bromma

Förskolan Gustav III:s väg 36 finns i Abrahamsberg med närhet till kollektiva färdmedel, skog och natur. Förskolan är en av fyra förskolor som ingår i Abrahamsbergs förskolor.

Inga uppgifter

Förskolan Gustav III:s väg 36 är en av fyra förskolor som ingår i Abrahamsbergs förskolor, som är en kommunal förskoleenhet i Bromma.

På våra förskolor arbetar vi utifrån värdegrunden och barnsynen i:

• Läroplan för förskolan
  • Stockholms stads förskoleprogram
  • Verksamhets- och likabehandlingsplan

Det innebär att förskolans personal ska vara goda förebilder för barnen genom att visa glädje, hänsyn och omtanke om varandra. Vi visar respekt för barnen och tror på deras kompetens. Vi arbetar aktivt för att främja jämställdhet och ta till vara på mångfaldens möjligheter.

Förskolan erbjuder fantastiska tillfällen till lärande och gemenskap i gruppen. Vi ser även till det enskilda barnets behov. Vi verkar för att förskolan ska vara en trygg och utvecklande plats där alla känner sig välkomna och har ett värde.

Alla barn uppmuntras att uttrycka sina tankar och åsikter, att bli lyssnade till. Alla barn uppmuntras och ges stöd för fortsatt lärande och utveckling utifrån deras intressen och erfarenheter. Barnen delar med sig av sin kunskap till andra kamrater i olika aktiviteter och reflektioner.

Förskolan ligger i ett fristående hus med två avdelningar med en naturtomt som gård. Tomten och skogen i närheten uppmuntrar till fysisk aktivitet och upptäckande. Vid olika stationer inne och ute väljer barnen själva aktivitet och material och kan påverka sin dag på förskolan.

Barnen lär och utvecklas hela tiden i samspel med sin omgivning och erbjuds en stimulerande miljö som väcker nyfikenhet och upptäckarglädje. Vi skapar möjligheter för möten och samtal i vår förskolemiljö.

Förskolan har egen kock som lagar och serverar maten. 2016 hade Abrahamsbergs förskolor högst andel ekologiska inköp av de kommunala förskolorna i Bromma.

Vi hämtar inspiration till vårt arbete från Reggio Emilias filosofi. Det innebär att vi lyssnar på barnen och är lyhörda för deras behov och visar stor respekt för barnens tankar och olika uttryckssätt.

Med pedagogisk dokumentation får vi underlag för hur vi tillsammans med barnen kan skapa en spännande och utmanande verksamhet som utgår från deras intressen. Det innebär en förskolemiljö som är i ständig förändring och i process med barnens lärande och utveckling.

Miljön är flexibel och anpassas efter barngruppens behov och intressen. Miljön uppmuntrar barnen att göra självständiga val. Barnen delas in i mindre grupper för att få ökade möjligheter till utrymme att lyssna, berätta och att dela med sig av sina erfarenheter till varandra.

Pedagogen bidrar till att oliktänkande och mångfald av erfarenheter ses som en tillgång samt att våra egna tankar och perspektiv vidgas när vi samtalar med varandra. Exempel på olika erfarenheter är språk och kulturella traditioner.

Vi arbetar efter Brommas handlingsplan för kemikaliesmarta förskolor och väljer medvetet produkter som är godkända för våra miljöer. Det kan till exempel vara förbrukningsmaterial som hygien och rengöringsprodukter, papper, färger, lekmaterial, möbler och vi källsorterar. En eftersträvar en ökad andel ekologiska livsmedel på förskolan.