Bild på utomhusmijön som är uppbyggd för att stimulera till lek med bland annat bildstöd.

Förskolan Rönnholmsgränd 42

Rönnholmsgränd 42

Skärholmen

Hos oss möter du: - Ett omsorgsfullt lärande för ditt barn flerspråkiga pedagoger - lek och lärande med språk, matematik och naturvetenskap - musik, teater och skapande på olika sätt - närhet till parker, skog och grönområden

• Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss

Du möter också

- god ekologisk mat lagad från grunden av utbildade kockar

- stora varierande gårdar för lek och rörelse

- giftfri och klimatsmart förskola

- en verksamhet som vill lyssna på dig!

Våra ledord

När ditt barn lämnar våra förskolor så ska de fått möjlighet att utveckla förståelse för

• empati
  • demokratiska värderingar
  • olikhet som tillgång.

Vår verksamhetsidé

I Skärholmens förskolor vill vi vara nyfikna på varandra och vår omvärld. I mötet med barnen vill vi vara engagerade kunniga och medvetna. Barn ska både enskilt och i grupp få möta en verksamhet som utgår från grundläggande demokratiska värderingar. Vi vet att barn som känner trygghet vågar vara nyfikna på sin omvärld och får möjlighet att nå sin fulla potential.

För att barnen ska kunna vara aktiva finns allt material finnas inom räckhåll och vara synligt för dem. Material som barnen använder är lättillgängligt och ska finnas i rätt höjd. Vi satsar på ”rum i rummet” för att barnen ska få flera vrår att vara i. Alla avdelningar satsar på låga bord så barnen kan ta sig upp och ner på stolen själva. Vi använder vår stora gård och naturen runt omkring förskolan för att upptäcka, utforska och stimulera barnen till nya erfarenheter.

Ekologisk mat är en grund i förskolans måltider. Vår kock arbetar för att våra barn ska få en varierad kost med mycket grönsaker och måltider influerade från många delar av världen. Cirka två dagar i veckan serveras vegetarisk kost och fisk serveras minst en gång i veckan.

I Skärholmens stadsdelsförvaltnings förskolor vill vi vara nyfikna på varandra och vår omvärld. I mötet med barnen vill vi vara engagerade kunniga och medvetna. Barn ska både enskilt och i grupp få möta en verksamhet som utgår från grundläggande demokratiska värderingar. Vi vet att barn som känner trygghet vågar vara nyfikna på sin omvärld och får genom det möjlighet att nå sin fulla potential.

Särskilt stöd och behov

Vi anpassar verksamheten och utvecklar arbetet i samarbete med föräldrar/vårdnadshavare för de barn som behöver särskilt stöd.