Låg tegelbyggnad med stor gård med grönskande träd, bänkar och pergola.

Förskola Mirabell

Maltesholmsvägen 157

Hässelby-Vällingby

Välkommen till förskolan Mirabell! Förskolan använder sig av ett språkutvecklande arbetssätt under hela förskoledagen. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och reflekterar kring vårt arbetssätt med syfte att utveckla verksamheten framåt. Vi dokumenterar det barnen gör, så att det blir synligt vad och hur barnen lär sig. Dokumentationer används för reflektioner med barnen.

5,3

• Kontrastmarkering Kontrastmarkering
  • Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga Parkering för dig med nedsatt rörelseförmåga
  • Tillgänglig hiss Tillgänglig hiss
  • Tydlig skyltning Tydlig skyltning

Förskolan Mirabell ingår i Loviselund förskoleenhet och är indelad i fyra avdelningar: två för yngre barn och två för äldre. Vi erbjuder en verksamhet som vilar på en demokratisk grund och där barnet är i centrum. Barnens nyfikenhet och förmåga till ansvar uppmuntras och olikheter, erfarenheter och kompetenser tas till vara. Hos oss har barnen möjlighet att utveckla sin kommunikativa, språkliga såväl som matematiska förmåga. Barnen får använda sig av andra uttrycksformer som lek, bild, sång, musik och drama. Vi ser barnens och vårdnadshavarnas olika erfarenheter som en tillgång. Vi erbjuder en verksamhet där barnen får utveckla sin förmåga att arbeta, vilket skapar förståelse för olikhet och allas lika värde. Vi har egna specialpedagoger anställda på enheten.

Varje dag är barnen ute på vår gård eller på utflykter i närområden, där barnen leker, klättrar, springer, experimenterar etc. På vintern tar vi fram pulkor, stjärtlappar, experimenterar med snö och is. Under dagen erbjuds barnen olika aktiviteter som t ex måla i ateljén, vattenlek, sångsamling, bygglek etc.

Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer när det gäller bra mat i förskolan. På Mirabell tillagas all mat lagas från grunden av förskolans kock. 40 % av alla inköpta livsmedel är ekologiska. Om ett barn är allergiskt eller har behov av annan kost behöver förskolan ha ett skriftligt underlag från vårdnadshavare.

Vi jobbar temainriktat enligt förskolans läroplan. Teman utvecklas utifrån barnens intressen. Vi arbetar medvetet med förskolans värdegrund genom att alla barn och vuxna ska känna sig trygga i verksamheten och att samtliga diskrimineringsgrunder beaktas. Vi arbetar kontinuerligt med tillitsfulla relationer och diskuterar barnens rättigheter med barnen. Vi använder verktyg och strategier för inkludering av barn i behov särskilt stöd används i verksamheten.

Barnen arbetar på olika sätt med varierat material under dagen. Pedagoger deltar i utbildningar i naturvetenskap och teknik (NTA) utbildningar kring teman vatten, ljud, ljus och luft för att på bästa sätt kunna möta barnens funderingar.