Illustration – Barn på väg till förskolan.

Bromma språkförskola

Marklandsbacken 2

Bromma

Bromma språkförskola är en kommunövergripande specialverksamhet för barn med kraftigt försenad eller avvikande tal- och språkutveckling. Anpassningar, riklig språkstimulans och intensiv logopedbehandling integreras i barnens förskolevardag.

Inga uppgifter

Bromma språkförskola tar emot barn med grav språkstörning. Språkförskolan drivs i samverkan mellan Stockholms stad och Talkliniken, Danderyds Sjukhus AB. Vi erbjuder heldagsomsorg i grupp med 8 barn och vi arbetar utifrån Läroplan för förskolan. På språkförskolan arbetar tre förskollärare och en logoped. Bromma Språkförskola startade 2013 och delar lokaler med Förskolan Marklandsbacken. Vanlig barnomsorgstaxa gäller.

Vi arbetar mycket med skapande verksamhet som målning, musik och drama. Detta för att ge barnen olika uttrycksmöjligheter. Ett komplement till det verbala språket.

Förskolan har egen kock som lagar och serverar maten. 2016 hade Abrahamsbergs förskolor högst andel ekologiska inköp av de kommunala förskolorna i Bromma.

Pedagogiken är behovsanpassad och barnen får intensivbehandling hos logoped. Föräldrautbildning och täta utvecklingssamtal är också en del av barnens behandlingsprogram på språkförskolan. Förskolans läroplan, Stockholms förskoleplan och vår verksamhetsplan är styrdokument för vårt pedagogiska arbetssätt.

Särskilt stöd och behov

För att söka plats på språkförskola krävs logopedremiss, som skickas till språkförskolan Bamse på Södermalm.