Barn ståendes vid en fontän

Förskolan Svea, Döbelnsgatan 38

Döbelnsgatan 38

Norrmalm

Förskolan Svea är centralt belägen i hjärtat av Norrmalm. Vi har flera ateljéer och stora bygg- och lekrum som bidrar till både roliga och innehållsrika dagar. Hos oss står kreativiteten i centrum!

• Ledarhund välkommen Ledarhund välkommen

Förskolan Svea består av två hus; det Södra och det Norra som tillsammans huserar omkring 86 barn.

Förskolans arbetssätt inspireras av Reggio Emilias pedagogiska filosofi som omfattar en djup respekt för barnen och deras förmågor.

På Svea börjar de yngre barnen i det Norra huset, där avdelningarna Luftballongen och Sandslottet håller till. Därefter flyttar barnen till det Södra huset och någon av barngrupperna Ögonstenarna, Vattenpussarna eller Solkatterna. I båda husen skapas dagligen möten barngrupperna emellan, vilket bidrar till goda och nära relationer på förskolan.

På förskolan Svea välkomnar vi familjens delaktighet och insyn i vår verksamhet. Vi månar särskilt om den dagliga kontakten oss emellan.

Som ett komplement till vår pågående dialog skickas varje vecka blänkare om vad som är på gång i barngruppen. En gång i månaden mejlar vi även utdrag ur våra lärloggar, som följer barnens individuella lärande och intressen.

Vårens familjemöten sker i form av drop-in-i-vår-verksamhet. Vi bjuder även in till frukostseminarium varje termin på temat barn och förskola.

Sveas hus innehåller stora, inbjudande rum. Alla rum har olika funktioner och innehåll för barnen att utforska och leka med.

De båda husens barn och pedagoger möts dagligen på den tilltagna gården i två plan. Här finns lekfulla utmaningar för barn i alla åldrar.

Närmiljön och stadens utbud är en del av Sveas pedagogiska miljö. Närheten till kommunikationer innebär att även skogen ligger nära.

På Svea finns även Digitala rummet som är öppet för alla barn i Mitt i City förskolor

På förskolan Svea sätter vi stort värde på den mat vi serverar barnen och de måltider vi dagligen delar. Barnen bjuds också in att delta i matlagningen.

All vår mat lagas i ett kök som är KRAV-certifierat på nivå 2.

Vi har en medveten kosthållning med stort inslag av ekologiska livsmedel och närproducerade livsmedel utifrån säsong. Våra ramar utgörs av Livsmedelverkets rekommendationer för mat i förskolan.

Förskolan Svea är en av Mitt i Citys sex förskolor. Tillsammans har vi gemensamt formulerade mål, åtaganden, arbetssätt, värdegrund och kvalitetsgaranti.

Vi är en kommunal förskoleverksamhet med ett utforskande arbetssätt inspirerat av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Reggio Emilia-filosofin rymmer en stark tillit till människans möjligheter, en djup respekt för barn samt en övertygelse om att alla barn har en stark drivkraft att vilja utforska och förstå världen.

I Mitt i City tycker vi mycket om att leka och klura. Med liv och lust undersöker vi hur vår värld hänger ihop och fungerar. Vi tar också reda på hur vi kan påverka och förändra saker och ting i omvärlden. Därför använder vi oss mycket av närmiljön. Barnens inflytande och behov formar våra miljöer och aktiviteter. Likabehandling är i sin tur en självklar del av vår vardag. På så vis utvecklar vi tillsammans värdefull demokratisk kompetens.

För att barnen i våra förskolor ska få växa i sin egen takt under trygga och lekfulla former, är vi extra måna om våra pedagogiska relationer. Våra förskollärare och barnskötare är inkännande och lyhörda med barnens bästa i fokus. Hos oss är alla barn allas barn.

Varmt välkomna till oss i Mitt i City – med barnen i centrum.

Mitt i Citys förskolor finns på

• Regeringsgatan 70 (Förskolan Sture)
  • Brunnsgatan 22 (Förskolan Klara)
  • Tulegatan 3 ( Förskolan Tule),