Coronaviruset: Närvaro och minskad smittspridning

Stockholms stad följer noggrant utvecklingen om coronaviruset och Folkhälsomyndighetens bedömningar.

När ska mitt barn vara hemma?

Vi behöver gemensamt ta ansvar för att minska spridningen av viruset. Stockholms stad följer myndigheternas rekommendationer och hänvisar till Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm för aktuell information. Detta gäller såväl förskolor som pedagogisk omsorg och öppna förskolor.

Vid symtom

Ditt barn ska vara hemma om hen har symtom. Den som stannat hemma kan komma tillbaka till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter när de

• varit feberfria ett dygn och
  • känner sig friska, även om de fortfarande har vissa luftvägssymtom.

I de allra flesta fall innebär det att de behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.

Om ditt barn uppvisar symtom på förskolan

I sådana situationer kan personalen avvakta och se om besvären försvinner innan de kontaktar dig för att du ska hämta hem ditt barn.

Vid konstaterad covid-19

Om du eller någon i familjen har blivit sjuk, Folkhälsomyndighetens webbplats

Vid oro för smitta?

Om du som är vårdnadshavare känner oro och vill att ditt barn ska vara hemma med anledning av coronaviruset ska ansöka om ledighet som vanligt, enligt de rutiner som finns på förskolan.